Acnetherapie

Acne is een aandoening die veel voorkomt en op iedere leeftijd kan ontstaan. De huidaandoening wordt vaak gekenmerkt door een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen bij de Huidpraktijk behandeld worden.

Acnebehandeling

Omdat acne bij iedereen anders is, is het belangrijk dat er per persoon een individuele behandeling wordt samengesteld. Daarom wordt er voordat met het behandeltraject gestart wordt een intakegesprek met huidanalyse gepland. Tijdens dit intakegesprek wordt er door een deskundige huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en de behoefte van de cliënt.

Onze huidtherapeuten hebben veel ervaring met een acne behandeling en kunnen je puistjes succesvol behandelen.

Behandelfrequentie

Tijdens de eerste weken van het behandeltraject van een actieve acnehuid zal er intensief behandeld worden. De behandelingen zullen dan om de twee tot vier weken plaatsvinden. Als de acne onder controle blijft, adviseren de huidtherapeuten van de Huidpraktijk om voor een onderhoudsbehandeling terug te komen om de zes tot acht weken. Wij houden de huid dan in de gaten en zorgen ervoor dat het resultaat behouden blijft.

Diverse behandelmethoden

Voor het behalen van het optimale resultaat, hanteren we bij de Huidpraktijk diverse behandelmethoden, zoals:

 • Reinigende behandelingen
  Een acnebehandeling wordt vaak gestart met een reinigende behandeling. De huid wordt grondig schoongemaakt met (medische) reinigingsproducten en krijgt een dieptereiniging, waarbij puistjes en comedonen worden aangeprikt en verwijderd.
 • Peelingen
  Peelingen maken vaak standaard onderdeel uit van een reinigende acnebehandeling bij De Huidpraktijk. Met behulp van een peeling wordt de huid aan de oppervlakte dunner gemaakt. Bij de Huidpraktijk gebruiken we diverse soorten peelingen die talg oplossen, dode huidcellen verwijderen, de huid egaliseren en de celvernieuwing stimuleren. De sterkte van de peeling wordt aangepast aan uw persoonlijke huidtype en de huidklacht die voorop staat.
 • Microskinpolish
  Ook kan microskinpolish een onderdeel zijn van een acnebehandeling. De microskinpolish behandeling bestaat uit drie krachtige onderdelen, namelijk: Microdermabrasie, Cold laser en Polishing. Deze behandeling is met name gericht op het aanpakken van grove poriën en oppervlakkige littekens.
 • Skincare
  Onze huidtherapeuten geven advies over de verzorging van de huid. Een goede huidverzorging na een acnebehandeling is namelijk erg belangrijk. De ondersteuning met behulp van specifieke huidverzorgingsproducten is belangrijk voor het positieve verloop van de acne behandeling. De Huidpraktijk werkt met name met producten van Zo Skin Health en Mesoestetic. Deze productlijnen hebben jarenlang hun reputatie bewezen qua effectiviteit, ook bij een acne behandeling.

 

 • Microneedling
  Nadat de actieve acne is verminderd of onder controle is, blijven in een enkel geval acne littekens of een grove huidstructuur zichtbaar. Deze acne littekens of grove huidstructuur kan goed worden behandeld met microneedling. Bij microneedling worden er minuscule gaatjes gemaakt in de huid, waardoor er actieve groei en helende factoren vrijkomen, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Deze behandeling is met name geschikt voor vermindering van oppervlakkige en diepe littekens en vermindering van grove poriën.

 

 • Camouflagetherapie
  Acne en/of littekens kunnen gecamoufleerd worden met herstellende en niet afsluitende make-up van het merk Oxygenetix of Lycogel. We leggen precies uit hoe je dit kunt doen.

Vergoeding

Acnebehandeling bij actieve acne en het verminderen van littekens ontstaan door acne, wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en welke polisvoorwaarden gelden voor deze vergoeding. De Huidpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bekijk hier of je zorgverzekeraar acnetherapie vergoedt

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Acnebehandeling incl.
milde peeling
€ 75,- 45 min.
Acnebehandeling € 62,50 45 min.
Acnebehandeling dieptereiniging € 50,- 30 min.

Plan een GRATIS consult