Camouflagetherapie en huidafwijkingen

Pigmentvlekken, ontsierende vaatjes, littekens, wijnvlekken of lichte vlekjes zijn kleurafwijkingen die met behulp van camouflagetherapie minder zichtbaar gemaakt worden. Dit gebeurt met speciale camouflageproducten.

Camouflageproducten

Bij de Huidpraktijk wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het aanleren van het aanbrengen van de camouflage, zodat men zelf de camouflage dagelijks kan aanbrengen.

De Huidpraktijk werkt met camouflageproducten van het merk Dermacolor, Lycogel en Oxygenetix. Door een grote variatie in de kleuren van de camouflagecrèmes, is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen.

Lycogel Breathable Camouflage

Lycogel is perfect wanneer er sprake is van lichte huidskleur verschillen en je een natuurlijke dekking wenst. Lycogel blijft vele malen beter zitten dan een foundation verkrijgbaar bij de drogist en sluit de huid niet af. Nog een aantal andere fijne voordelen:

* Helpt ontstekingen te verminderen.

* Het bevat een SPF 30 en geeft dus bescherming tegen uv-straling.

* Hij is perfect in te zetten als camouflage direct na een peeling, IPL- of laserbehandeling.

* Het is zeer eenvoudig aan te brengen met de vingers. Camouflagelessen zijn niet nodig tenzij je dat zelf wenst.

Oxygenetix

Oxygenetix is net zoals Lycogel geschikt als camouflage voor de wat lichter afwijkende huidskleur verschillen. Oxygenetix foundation is zuurstof-doorlatend en heeft een anti-bacteriële werking. Het verwijdert dode huidcellen waardoor het een mooie egale dekking geeft. Perfect in te zetten na micro-needling, peelings en IPL- en laserbehandelingen.

Dermacolor

Dermacolor is geschikt voor de sterkere contrasterende huidskleurverschillen zoals wijnvlekken, vitiligo, pigmentvlekken en tatoeages. Ook is het meer geschikt voor grotere oppervlaktes op het lichaam. Dermacolor is watervast en veegvast en tevens hittebestendig. Dermacolor beschermt de huid tegen UV-straling. Hierbij zijn camouflagelessen gewenst aangezien het aanbrengen uit verschillende stappen bestaat.

Vergoeding

Camouflagetherapie en de daarbij horende producten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is hiervoor een verwijzing noodzakelijk van de (huis)arts. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Bekijk hier of je zorgverzekeraar camouflagetherapie vergoedt

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Camouflagetherapie consult/advies/training € 57,50
Oxygenetix Camouflagecreme € 84,10
Lycogel Breathable Camouflagecreme € 69,-

Plan een GRATIS consult