Storende lichaamsbeharing

Ongewenste lichte, grijze of rossige haargroei kan bij de Huidpraktijk definitief verwijderd worden door middel van elektrische epilatie. Deze beharing in het gelaat, de hals of op andere lichaamsdelen wordt vaak als storend ervaren. Elektrische epilatie van overbeharing in het gelaat, de hals en eventueel genitaal (bij transgenders) wordt in vele gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Indien de haren donker van kleur zijn behandelen wij deze door middel van laserontharing.

De methode

Elektrische epilatie is een methode waarbij een fijn dun naaldje in in het haarzakje glijdt. Vervolgens wordt er kort wat stroom afgegeven. Dit is voelbaar als warmte of kleine prikjes. De warmte in het haarzakje zorgt ervoor dat het haarzakje vernietigd wordt waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien. Je hoeft dus zelf niet meer te epileren.

Behandelfrequentie en duur

De behandelfrequentie ligt bij elektrische epilatie in het begin vaak wat hoog (vaak 1 tot 2 maal per 2 weken). Dit heeft te maken met de intensieve vorm van behandelen. Wanneer mogelijk wordt de behandelfrequentie afgebouwd naar meestal één maal per 6 weken. De behandelduur wordt bepaald door de aanwezige haarzakjes en verschilt per persoon. Het is belangrijk om te weten dat behandeling gemiddeld in totaal 1,5 jaar duurt. Je hebt dus geduld nodig voor een permanent resultaat.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid gedurende een half uur rood en wat gezwollen. De Huidthereapeut brent aloe vera gel aan en geeft deze ook mee voor thuis die je meerdere keren kunt aanbrengen die dag. Het is aan te raden om direct na de behandeling te huid te koelen met een coldpack of nat washandje om zo de huid sneller te laten herstellen.

Tot twee weken na de behandeling dien je terughoudend te zijn met de zon. De huid is dan namelijk  gevoelig voor pigmentverschuivingen. Gebruik dan ook gedurende twee weken elke twee uur een zonnebrandmiddel. Deze dient minimaal een SPF 30 te bevatten (UVA en UVB-bescherming). Vermijd tevens de zon en zonnebank gedurende twee weken en ga niet in de sauna de eerste 48 uur. Krab en pulk niet aan de plekjes om infecties en littekenvorming te voorkomen.

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden elektrische epilatie vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat uit hetzelfde potje als van laserontharing. Informeer bij je je zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Bekijk hier of je zorgverzekeraar elektrische epilatie vergoedt

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Elektrische epilatie 15 min. € 35,-
Elektrische epilatie 30 min. € 45,-
Elektrische epilatie 45 min. € 62,50

Plan een GRATIS consult