Laserontharing
Bijna iedereen heeft wel haartjes waar die zich aan stoort. Of het nou om overmatige gezichtsbeharing gaat of om haartjes van de oksels, bikinilijn of de benen. Het is fijn als je er van af kan komen. Omdat niet elke haar hetzelfde is qua kleur, dikte etc. zijn er meerdere methoden ontwikkeld om dit definitief te verwijderen.
Kwaliteit behandeling
Het is wel belangrijk dat je de juiste laserbehandeling kiest, want er is veel verschil in kwaliteit en effectiviteit van een laserontharing. Kies daarom altijd voor een laserbehandeling met betrouwbare apparatuur waardoor de laserbehandeling het gewenste effect heeft.
De Huidpraktijk maakt gebruik van de meest geavanceerde apparatuur: de Harmony Lite. Hiermee kunnen zowel donkere als lichte huidtypes behandeld worden. De Huidtherapeuten bij de Huidpraktijk zijn gespecialiseerd in laserontharing. De huidtherapeut die u behandelt zorgt voor een uitvoerige intake zodat je precies weet wat je kan verwachten van een laserbehandeling. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.
Hoe werkt de Harmony Lite?
De Harmony Lite werkt op basis van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden tijdens de laserontharing geabsorbeerd door het pigment in de haren en worden vervolgens omgezet in warmte. Hierna wordt de warmte naar het haarzakje geleid en vernietigd.
De voordelen van een laserbehandeling met de Harmony Lite?
De Harmony Lite maakt gebruikt van een unieke techniek: Advanced Fluoresence Technology (AFT). Dit is een verbeterde technologie voor Intense Pulsed Light (IPL). Met behulp van de AFT techniek worden meerdere lichtpulsen kort achter elkaar afgegeven aan het haar. Dit in tegenstelling tot andere IPL apparatuur waarbij slechts 1 lichtpuls wordt afgegeven tijdens de laserontharing.
Is de laserbehandeling met de Harmony Lite veilig?
De AFT technologie is een veilige methode omdat de lichtpulsen die worden afgegeven elke keer een lagere hoeveelheid energie bevatten. De omliggende huid wordt daardoor nauwelijks belast en blijft onbeschadigd. Tevens bereikt het licht op deze manier beter het haarzakje waardoor de haren sneller verdwijnen.
Kan een donkere huid worden behandeld met een laserbehandeling?
Ja, wij maken met de Harmony Lite namelijk gebruik van de Super Hair Removal (SHR-technologie). Het principe van de laserbehandeling is hetzelfde alleen duurt de laserontharing per keer langer waardoor de behandeling ook geschikt is voor mensen met een donkere huid.
Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?
Er zijn ongeveer 6-8 laserbehandelingen nodig voor een permanente haarreductie. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid.
Wat is het resultaat van een laserbehandeling?
Het resultaat van laserontharing is in principe blijvend, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen. Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’. Daarnaast is er een klein percentage van de mensen non-responder, hierbij werkt laserontharing dus niet.
Hoe wordt de laserbehandeling ervaren?
Tijdens de laserbehandeling ervaar je enige warmte op de huid die niet geheel pijnloos is, maar wel verdraagzaam. Je kan het gevoel van de laserbehandeling vergelijken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.
Mag ik harsen of epileren tussen de laserbehandelingen door?
Vanaf zes 6 weken voordat je start met ontharen tot na de laatste laserbehandeling mag je niet harsen of epileren. Scheren of ontharen met een ontharingscrème mag wel. Zorg er wel voor dat de haren tijdens de laserbehandeling ongeveer drie millimeter lang zijn, dan werkt de laserbehandeling het beste.
Mag ik in de zon na een laserbehandeling?
Vanaf 6 weken voordat je start met de behandeling tot 6 weken na de laatste laserbehandeling, mag je het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon. Ook kun je geen gebruik maken van de zonnebank. Wanneer je een zongebruinde huid hebt, kan de behandeling helaas niet doorgaan omdat het effect van de laserbehandeling aanzienlijk afneemt. Wanneer je na een laserbehandeling toch in de zon gaat, bedek dan de behandelde gebieden en gebruik altijd een zonnecrème met een beschermingsfactor 30 tot 50.
Na de laserbehandeling
Na de laserontharing kan de huid kan rood zijn. Dit komt door de warmteontwikkeling in de huid. Dit is vaak slechts enkele uren aanwezig en verdwijnt binnen 2 dagen. Er kan ook vochtophoping optreden rondom de haarzakjes en je kan verschroeide haartjes ruiken tijdens de laserbehandeling. Dit zijn normale huidreacties en duiden erop dat de laserbehandeling effectief is! Overigens maken wij gebruik van een geavanceerd afzuigsysteem. Na 2 tot 3 weken zie je het effect van de laserbehandeling.
Mijn haren zijn licht van kleur, wat nu?
Geen paniek! Blonde, grijze en rossige haren kunnen door elektrische epilatie worden behandeld. Elektrische epilatie in het gezicht wordt zelfs vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Vergoeding laserontharing
Overbeharing in het gezicht of in de hals wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar welk recht je op vergoeding hebt voor laserontharing. De Huidpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.