Chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt een zure vloeistof aangebracht op de huid. Deze bevat een hoge zuurgraad wat ervoor zorgt dat de bovenste huidlaag afschilfert en de huid zich sneller gaat vernieuwen. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie. Een Chemische peeling zorgt voor een schonere en gezondere huid en voorkomt of verhelpt huidproblemen.

Wat is het effect van een chemische peeling?

Bij de Huidpraktijk wordt met verschillende soorten peelingen en dus zuren gewerkt. Elk zuur bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten met elk hun unieke eigenschappen. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. De huid wordt over het algemeen glanzender, egaler en gladder. Acne wordt verminderd, tekenen van ouderdom verminderen en pigmentvlekjes vervagen.

Verschillende soorten peelingen

Bij de Huidpraktijk wordt gewerkt met verschillende soorten peelingen waarover je hieronder kunt lezen.

 • Vitabrite Refresher
  Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken, het verstevigen van de huid, voor de droge, vochtarme en de zonbeschadigde huid.
 • Lactic Clear Definer
  De Lactic Clear Definer werkt voor 50% op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigmentvlekken te behandelen en de huid te verfrissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentvlekken. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen. De Lactic Clear Definer is geschikt voor alle huidtypen en kan worden ingezet bij pigmentatie en een gevoelige huid.
 • Hydroxy 30 Rebuilder
  De Hydroxy 30 Rebuilder werkt op basis van 30% Glycolzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur dringt snel en effectief door in de huid door de kleine moleculaire structuur. Glycolzuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype.  De Hydroxy 30 Rebuilder is bijvoorbeeld geschikt als behandeling voor het verminderen van huidveroudering, acne en pigmentvlekken.

 • Pumpkin Plus Definer
  De Pumpkin Definer is, net zoals de Lactic Clear Definer en de Hydroxy 30 Rebuilder een oppervlakkige peeling. De Pumpkin Definer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxyzuren en Beta Hydroxyzuren stimuleren de celdeling waardoor uw huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De Pumpkin Plus Definer kan worden ingezet worden bij anti aging, acne en pigmentvlekken.
 • Sal Pulp Definer met PCS
  De Sal Pulp Definer met PCS bevat Salicylzuur en zorgt voor een sterke afschilfering van het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde Pulp extracten zorgen voor extra antioxidanten werking. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype maar voornamelijk voor een vette, ontstoken acne huid door de talgoplossende werking van Salicylzuur.
 • Mineral TCA Rebuilder
  Een TCA peeling of Trichlorazijnzuur is een organisch zuur op basis van o.a. 7% salicylzuur en 7% Trichlorazijnzuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke cel eiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en wordt afgestoten. De TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt onder andere door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid is hersteld, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij acne en littekenweefsel, anti aging, diepere pigmentvlekken en grove poriën.
 • Mineral Jessner Rebuilder
  Deze peeling (op basis van o.a. 14% salicylzuur, 14% resorcinezuur en 14% melkzuur) is uitermate geschikt voor alle vormen van acne, door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentvlekken en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. De Mineral Jessener Rebuilder kan worden ingezet bij alle vormen van acne, anti aging en diepere pigmentvlekken.
 • ZO Skin Health peelingen: Voor meer informatie over de peelingen van ZO Skin Health verwijzen we je door naar de pagina over deze peelingen.
 • Mesoestetic peelingen: verschillende zuren als salicylzuur, melkzuur, glycolzuur en amandelzuur zijn inzetbaar om verschillende huidproblemen aan te pakken.

Hoe ziet mijn huid er uit na een peeling behandeling?

De huid kan direct na de Lira peeling er rood uitzien. Na een diepere peeling kan in de 7 dagen na de peeling de huid strak aanvoelen en van kleur veranderen. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Het is belangrijk dat je niet trekt, pulkt of de velletjes los krabt. Dit kan pigmentvlekjes en littekentjes veroorzaken.

Kuurvorm

Het advies is om de peeling in kuurverband te ondergaan waarbij de peelings dan in sterkte worden opgebouwd. Voor welke peelings er wordt gekozen is afhankelijk van de indicatie. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken. De peelings kunnen worden gecombineerd met andere behandelingen om verschillende huidproblemen aan te pakken. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal de huidtherapeut samen een op maat samengesteld behandelplan opstellen.

Vergoeding

Chemische peelingen maken vaak standaard onderdeel uit van een acnebehandeling bij de Huidpraktijk om actieve acne aan te pakken. Tevens kan dit ook worden ingezet voor het verminderen van littekens ontstaan door acne. Chemische peelingen worden dan ook vaak vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering (acnetherapie). Informeer bij je zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en welke polisvoorwaarden gelden voor deze vergoeding. De Huidpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bekijk hier of je zorgverzekeraar acnetherapie vergoedt

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Dieptereiniging
incl. milde Lira peeling
€75,- 45 min.
Dieptereiniging incl.
medium tot diepe Lira peeling of Mesoestetic
€ 90,- 45 min.

Plan een GRATIS consult