Vanaf de leeftijd van 25 jaar verandert geleidelijk aan de conditie van de huid. Dit wordt met name veroorzaakt door schadelijke invloeden van buitenaf. Door het verlies van hyaluronzuur wordt de huid droger, ontstaan er pigmentvlekjes en verliest hij zijn stevigheid. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof in de huid die vocht vasthoudt, tevens stimuleert het de aanmaak van collageen.

Wat is een skinbooster?

Een Skinbooster is een vloeistof, bestaande uit natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren die de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren.

Afhankelijk van je wens en wat de huid nodig heeft zijn er verschillende ‘cocktails’ beschikbaar. Deze worden in de huid gebracht door middel van oppervlakkige injecties. De huid wordt op deze manier sterk gestimuleerd meer collageen aan te maken, ook krijgt de huid een boost wat betreft hydratatie en voeding.

Voor wie zijn Skinboosters geschikt?

De Skinboosters zijn geschikt vanaf 18 jaar en voor elk huidtype. Er is een grote diversiteit aan cocktails  die afhankelijk van de indicatie in de huid kunnen worden gebracht. Indicaties zijn: een droge huid, een vale huid, een huid met volumeverlies, een verslapte huid, fijne lijntjes, pigmentvlekken, donkere kringen en vochtwallen onder de ogen en striae. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijkt de huidtherapeut bekijken welke cocktail het meest geschikt is voor jouw huid.

Verschillende Skinbooster cocktails

 • HA Injectable® (beginnende huidveroudering)

De HA Injectable® skinbooster is de topper  bij beginnende huidveroudering. HA Injectable® is ontwikkeld voor behandeling van de droge en arme huid, een zon beschadigde huid, de huid die beschadigd is door roken en luchtverontreiniging en voor behandeling van oppervlakkige rimpeltjes. HA Injectable® bevat naast hyaluronzuur 72 actieve ingrediënten. Deze hydrateren, voeden en stimuleren de huid.

 • Hyalift® 75 ProActive (bij verouderde huid)

Deze skinbooster is perfect voor mensen met een verouderde huid en/of een huid met veel volumeverlies. De Hyalift® 75 ProActive bevat een zeer hoge concentratie hyaluronzuur voor intense hydratatie met een anti-aging complex die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert.

 • HA Tensorlift® (bij een verslapte huid)

De Tensorlift zetten we in bij een verslapte huid waarbij de elasticiteit is afgenomen door bijvoorbeeld roken of UV-straling. De Tensorlift bevat hyaluronzuur, organisch silicium en DMAE (dimethylaminoethanol), die de cellen voeden en de collageen- en elastine-aanmaak stimuleren.

 • HA Eyes® (bij donkere kringen en vochtwallen)

Deze skinbooster is ontworpen om een vermoeide blik te verminderen door donkere kringen en vochtwallen rondom de ogen te behandelen. De specifieke ingrediënten bevorderen afvoer van vocht, voeden de huid en hebben een blekend effect op donkere kringen, waardoor er weer een frisse blik ontstaat. HA Eyes® vermindert gelijktijdig ook de fijne lijntjes rondom de ogen.

 • HA Cellutrix (bij striae)
 • HA Whitening (bij pigmentvlekken)

Voorbereiding op de Skinboosters behandeling

De behandeling met skinboosters vergt nauwelijks voorbereiding voor jou als cliënt. Wel verzoeken wij je met een schone huid op de afspraak te verschijnen.

Tijdens het intakegesprek bespreken wij je gezondheid en medische achtergrond.  Wij vragen naar eventueel medicatiegebruik, eerdere cosmetische behandelingen en eventuele ziektes. Een skinbooster behandeling kan niet uitgevoerd worden bij een beschadigde of geïnfecteerde huid, een actieve herpes (koortslip), bij zwangerschap en het geven van borstvoeding, bij cliënten die jonger zijn dan 18 jaar en bij onrealistische verwachtingen

De behandeling

De huidtherapeut reinigt eerst de huid. De skinbooster cocktail wordt ingebracht door middel microneedlineg. Je voelt een licht scherp gevoel wat vaak goed verdraagbaar is. Eventueel kan de huid worden verdoofd.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid fris en gehydrateerd aan. De huid kan soms lichte roodheid vertonen. Dit trekt binnen enkele uren weg.

Heel soms kan er een klein blauw plekje ontstaan of blijft de huid wat langer gevoelig. Als je last hebt van vochtwallen kan dit na de behandeling tijdelijk verergeren (aangezien er vocht geïnjecteerd wordt). Dit is over het algemeen de volgende dag minder. Houden bovenstaande huidreacties toch langer dan twee dagen aan? Neem dan even contact op met onze praktijk.

Adviezen na de behandeling

 1. De behandelde huid mag de eerste twee uur niet gereinigd worden.
 2. Wanneer er door de microneedling bloedinkjes zijn ontstaan, kun je deze met water en (schone) handen reinigen. Na vier uur mag er make-up worden aangebracht.
 3. Blootstelling aan hoge temperaturen (sauna, stoombad) wordt afgeraden tot drie dagen na een behandelsessie.
 4. De werking van de behandelingen kunnen worden geïntensiveerd door thuis specifieke huidproducten te gebruiken. Wij adviseren je hier graag over.
 5. Zonnebaden en roken hebben een negatieve invloed op het behandelresultaat. Wij adviseren de huid goed te beschermen tegen UV-straling en indien van toepassing te stoppen met roken.

Behandelprotocol

Voor een optimaal resultaat  raden wij een kuur van 4 tot 6 behandelingen aan, waarbij je om de 10 tot 14 dagen behandeld wordt. Met iedere behandeling zal de huidconditie toenemen en het resultaat ook aan de oppervlakte van de huid zichtbaarder worden. Het is daarom belangrijk om de gehele kuur af te maken.

Het huidverouderingsproces kunnen we echter niet stopzetten. Wij adviseren daarom om na de eerste kuur iedere 8 tot 12 weken een losse behandeling te ondergaan zodat de huid in topconditie blijft.

Het resultaat van Skinboosters behandelingen

De resultaten verschillen per persoon en per indicatie. Aan het einde van de kuur voelt je huid gehydrateerd, zacht en soepel aan. Je huid oogt frisser, lijntjes zijn minder zichtbaar en de huid heeft weer een gezonde glans.

Skinboosters RRS-Inject® mogen niet verward worden met fillers. Skinbooster behandelingen verzorgen en voeden de huid van binnenuit waardoor de verschijnselen van huidveroudering preventief  worden aangepakt. Fillers daarentegen geven de huid plaatselijk meer volume en worden toegepast om rimpels op te vullen.

Vrijblijvend intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijkt de huidtherapeut welke cocktail het meest geschikt is voor jouw huid.  Na zorgvuldige screening en beoordeling van de huidconditie geven wij een persoonlijk behandeladvies, stellen wij het behandelplan op en geven wij je een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor je is, dan onderteken je onze behandelovereenkomst en gaan wij over tot behandeling!

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Skinbooster kennismakings-
behandeling
v.a. € 120,- losse behandeling
Skinbooster losse behandeling v.a. € 135,- losse behandeling
4x Skinbooster behandelingen,
incl. producten
v.a. € 495,- Full Package

Plan een GRATIS consult