Therapeutische elastische kousen

Steunkousen kunnen nodig zijn indien er sprake is van vochtophoping in de benen, bij spataderen, bij vermoeide benen of bij lymfoedeem.

Werking

Steunkousen geven van buitenafdruk druk op de huid. In combinatie met beweging wordt er tegendruk gegeven van de onderliggende spier waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en klachten verminderen. Been en armklachten worden op deze manier verminderd.

Aanmeting

Bij de Huidpraktijk wordt je nauwkeurig opgemeten door deskundige bandagisten van de firma Harting Bandages. Het aanmeten gebeurt op één van de locaties van Harting of aan huis indien noodzakelijk. Er worden zowel arm als beenkousen aangemeten. ‘Harting Bandages’ heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Mocht je een afspraak willen maken dan neem gerust direct contact met Harting Bandages op.

Compressietherapie

Soms kan het nodig zijn dat er eerst gezwachteld wordt omdat de arm of het been te dik is om een kous aan te meten. Er wordt dan een verbandmiddel aangebracht met lichte druk, wat ervoor zorgt dat het vocht zoveel mogelijk wordt afgevoerd. Dit heet compressietherapie en wordt gedaan door onze huidtherapeuten op de praktijk.

Vergoeding steunkousen

Steunkousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er is hiervoor een verwijsbrief nodig van de (huis)arts.