Er zijn verschillende goedaardige huidafwijkingen die als cosmetische storend kunnen worden ervaren. Je leest er hier onder meer over.

  • Fibromen

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige huidtumoren. Deze worden vaak gezien op plekken waar het warmer en vochtiger is en op plaatsen waar wrijving is. Steelwratjes zie je dan ook vaak in de hals, liesplooien, oksels en onder de borsten. Bij de Huidpraktijk worden steelwratjes weggehaald door middel van de Zapper.

  • Verruca Seborrhoica

Verruca Seborrrrhoica (ook wel ouderdomswratten genoemd) zijn donkere, vaak vettige, op de huid gelegen vlekken. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat. Bij de Huidpraktijk worden deze ouderdomswratten verwijderd met de Zapper.

  • Xanthelasma

Xanthelasma zijn plaatselijke, goedaardige, platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Xanthelasma wordt bij De Huidpraktijk verwijderd door middel van Coagulatie of met behulp van de Zapper.

  • Spider Naevi

Spider naevi zijn rode zichtbare vaatjes die zich vaak bevinden rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Het zijn vaatjes die verwijdt zijn door bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. Behandeling van spider naevi bij de Huidpraktijk bestaat uit coagulatie of ipl.

Behandelmethoden

  • Behandeling met de Zapper
    Dit is een apparaat met een puntige elektrode die boven het plekje wordt gehouden. Er wordt kort wat stroom afgegeven waardoor er een verbranding ontstaat. De omliggende huid wordt intact gehouden waardoor er geen littekenweefsel ontstaat. De pijn is maar van korte duur en goed te verdragen. Er zal een zwart vlekje zichtbaar zijn na de behandeling. Binnen een aantal dagen vormt zich een korstje die binnen enkele weken spontaan er af valt. De huid is dan wat roze van kleur. Dit kleurt vanzelf bij.

  • Behandeling door middel van Coagulatie
    Coagulatie is een techniek waarbij de huidtherapeut door middel van elektrische stroom door een steriel minuscuul naaldje de oneffenheid dicht brandt. De huid is direct na de behandeling plaatselijk wat rood en er kunnen kleine korstjes ontstaan. De huid geneest zonder littekens binnen enkele dagen.

Na de behandeling

Gebruik gedurende twee weken na bovenstaande behandelingen een sunblock (elke twee uur) met een minimale beschermingsfactor (SPF) 30 met UVB en UVA- bescherming om pigmentvlekken te voorkomen. Je krijgt aloe vera mee om de huid wat te koelen.

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Coagulatie per consult € 55,- 30 min.
Zapper 1 tot 3 plekjes € 50,- 15 min.
IPL v.a. € 55,- 15 min.

Plan een GRATIS consult