Vergoedingen 
Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandeling.

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering 2024
Veel behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering altijd een groot gedeelte van de laserontharingsbehandelingen en huidtherapeutische behandelingen in het gezicht. Kijk hier om te bekijken welk recht je hebt op vergoeding*:

*Bovenstaand overzicht is slechts een indicatie. Aangezien vergoedingen vanuit de verzekering sterk aan veranderingen onderhevig zijn raden wij altijd aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.  De zorgverzekeraar kan je aan de hand van jouw polis(voorwaarden) het beste informeren op welke vergoedingen je recht hebt.

Vergoedingen vanuit de basisverzekering in 2024
Behandelingen van oedeem worden, indien chronisch van aard, na de twintigste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste twintig oedeembehandelingen komen, wanneer je hiervoor bent verzekerd, uit het aanvullende pakket. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Kwaliteitswaarborg
De Huidpraktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit is van belang om voor vergoeding in aanmerking te komen. Tevens is dit een vorm van kwaliteitsbewaking aangezien hiervoor criteria gelden ten aanzien van werkervaring en deskundigheidsbevordering.

Verwijzing
Het is niet altijd meer noodzakelijk om een verwijzing te regelen. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit wel of niet nodig is.

Betaling

  • Voor alle  behandelingen (acnetherapie, laserontharing of elektrische epilatie gelaat en camouflagetherapie) krijg je aan het einde van de behandeling een factuur mee. Je dient dit bedrag direct contant of met pin te betalen. Indien je de nota mee wilt nemen op rekening, en hiermee niet kiest voor de optie per pin of contante betaling in de praktijk, brengen wij de volgende kosten in rekening: €2.50 administratieve kosten. Het sturen van een herinnering kost €2.50 (na 4 weken).
  • Voor oedeemtherapie, littekenmassage of laserontharing bij transgenders in het gelaat geldt dat de behandelingen rechtstreeks gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.
  • Genitale ontharingsbehandelingen bij transgenders (waarvoor een machtiging is afgegeven door het VUmc) worden ook rechtstreeks door ons ingediend bij het VUmc.