Behandeling met de Dermapen

Een behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien, zonder de epidermis (de bovenste huidlaag) te beschadigen. De huidtherapeut maakt gebruik van de allernieuwste techniek: de Dermapen. De Dermapen is nieuw, geavanceerd en heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft namelijk minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Wat is de werking van de Dermapen?

De Dermapen dringt door tot de diepere huidlagen door middel van kleine, vibrerende naaldjes. Hierdoor worden er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar dringen precies genoeg door om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maakt de huidtherapeut gebruik van het natuurlijke herstelproces die dan op gang komt. In het bindweefsel komen namelijk groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Dermapen

Wat kan ik verwachten?

Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd, merk je al snel dat de huid na enkele behandelingen steviger en gladder wordt. Reliëf door acne littekens en rimpels vermindert geleidelijk. De celdeling krijgt tijdens de behandeling met de Dermapen een enorme boost. Oude cellen schilferen versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.  De huid wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid worden opgenomen. De huidtherapeut adviseert je graag hier in om thuis tussen de behandelingen door het effect van de behandeling te optimaliseren.

Voor welke indicaties is de Dermapen geschikt?

Een behandeling met de Dermapen is uitermate geschikt om fijne lijntjes, acne littekens of littekens van een andere aard aan te pakken. Ook is een behandeling met de Dermapen zeer geschikt om vergrote poriën en een grove huidstructuur aan te pakken en huidveroudering te voorkomen.

Aantal behandelingen

Net zoals bij vele andere huidverbeterende behandelingen geldt: hoe meer behandelingen, hoe langer en beter het resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen een boost zijn voor je huid en verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het huidoppervlakte afspeelt. Zichtbaar resultaat behaal je doorgaans met meerdere behandelingen met de Dermapen; wij adviseren 5 behandelingen in kuurverband (elke 4-6 weken). De vijfde behandeling krijg je van ons gratis bij het opvolgen van de volledige kuur.

Is de behandeling met de Dermapen gevoelig?

De behandeling met de Dermapen geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Onze huidtherapeuten weten precies wat de huid nodig heeft en zal je hierover informeren tijdens het bespreken van je persoonlijke behandelplan. Indien nodig zal de huidtherapeut je het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème op recept van je eigen huisarts die (plaatselijk) een uur voor de behandeling met de Dermapen in zal moeten trekken. Hiervoor gebruik je een plastic folie. Lees van tevoren de aanbrenginstructies nauwkeurig na. Deze krijg je van je huidtherapeut.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na een behandeling met de Dermapen vertoont de huid roodheid. Direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Daarnaast kan de huid tintelen en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 a 4 dagen na de behandeling kan de huid wederom wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan de huid ook licht gaan schilferen; dit zijn dode huidcellen en is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met de Dermapen.

Krijg ik mijn behandeling met de Dermapen vergoed?

Vanuit de aanvullende verzekering worden de behandelingen met Dermapen meestal vergoed wanneer er sprake is van acnelittekens. Soms zijn er ook nog vergoedingen vanuit camouflagetherapie. Informeer bij je zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding(en) je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.

Bekijk de video

Tarieven per behandeling Alle tarieven
Dermapen kleine zone € 79,- 15 min.
Dermapen middelgrote zone € 119,- 30 min.
Dermapen gehele gelaat € 149,- 45 min.

Plan een GRATIS consult